top of page

High performen met een team


Misja Bakx is directeur bij loopbaanbureau Matchcare. Zijn professionele ambitie is om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen, in een wereld vol talent. Met Matchcare streeft hij ernaar mensen eigen regie over hun loopbaan (terug) te geven, zodat zij duurzaam aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt. Gerd-Jan Poortman is een van de beste zeilers van Nederland. Hij deed maar liefst drie keer mee aan de zwaarste zeilrace ter wereld: de Volvo Ocean Race. Met zijn bedrijf WE BY ME deelt hij zijn kennis en ervaring en vertelt hij over zaken als leiderschap, samenwerking, communicatie, innovatie, ontwikkeling, veiligheid en risicomanagement. Daarnaast begeleidt hij de talenten van het ‘Rotterdam Offshore Sailing Team’, samen met Matchcare, naar een professioneel zeilniveau.

Wat triggerde jullie om Matchcare en WE BY ME bij elkaar te brengen?

Misja en Gerd-Jan kijken elkaar even veel betekenend aan, waarna Misja begint te vertellen: “Voor mij begon het eigenlijk met een hobby: het zeilen. Je begint op dat moment onbewust onbekwaam. Toen ik wat ‘serieuzer’ begon te zeilen, kwam ik er langzaam achter dat ik aan boord meer leerde over talentmanagement dan in een ‘gewone’ professionele werkomgeving.En dat is heel frappant; dat je spelenderwijs door je hobby meer praktische ontwikkelmomenten doormaakt dan in een normale werkweek. Na een poos denk je als directeur van een loopbaanbureau: ‘hoe krijg ik dat nu vertaald naar mijn eigen bedrijf?’. Ik verzon een kleine list en haalde Gerd-Jan, de top van zeilend Nederland, erbij. Dit bleek een hele inspirerende ontmoeting, met elkaar en onze klanten”.

“Voor mij was het een mooie verrassing dat jij ook zeilde”, begint Gerd-Jan tegen Misja. “En om te horen hoe jij het zeilen, vanuit jouw ervaring hiermee, verbindt aan talentontwikkeling en -management. Ik doe nu twintig jaar aan topsport en ben er in deze ontdekkingstocht achter gekomen dat mijn toegevoegde waarde aan boord teamwork is. Qua bootgevoel ben ik niet het grootste talent – we hebben tenslotte mannen aan boord met gouden medailles – maar ik ben absoluut een teammens. En daar ben ik me steeds meer op gaan focussen.

Lees het volledige interview hier

Wil je meer lezen over de unieke samenwerking tussen WE BY ME, ROST en Matchcare? Klik dan hier


Uitgelicht
Laatste berichten
Archief
Zoek op "tag"
Er zijn nog geen tags.
Volg ons op Social Media
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page