top of page

We By Me workshop bij Damen Shipyards


Vorig jaar is Gerd-Jan gevraagd door Auke van der Zee, managing director van Damen Shipyards Antalya, om een presentatie te geven in Antalya, Turkije.

Gerd-Jan en Auke kennen elkaar door hun gezamenlijke race met Team Brunel in de ARC, een race over de Atlantische Oceaan, waarin Gerd-Jan schipper was.

De presentatie was gekoppeld aan een workshop voor 27 Turkse managers en engineers.

De focus van de workshop was om het team te inspireren en om te leren zichzelf te interesseren in elkaar. Ook is er binnen de workshop uitvoerig stil gestaan bij wat de waarde zijn binnen het team, maar ook welke bedreigingen er spelen.

Een belangrijke waarde die naar boven kwam tijdens de workshop was het onderlinge respect voor elkaar. Een goede waarde, die je nodig hebt in High Performance teamwork. Deze kan je inzetten als je nieuwe ideeën aan brengt om processen te verbeteren of als je een discussie aangaat om net een stapje verder te komen binnen een proces. Maar binnen dit team werd deze waarde soms meer ervaren als een bedreiging. Bv in de vorm van vriendjespolitiek of angst voor het kwijtraken van een baan, in de vorm van; ‘als hij respect voor me heeft, dan pakt hij mijn baan niet af’. Hierdoor werd de discussie vaak niet aangegaan en is het moeilijk verder te komen in het proces naar een High Performance team. Een belangrijke les die Gerd-Jan het team heeft kunnen bijbrengen is dat het aangaan van een discussie of een gesprek over processen, niks te maken heeft met respectloos zijn, maar dat het juist nodig is om te blijven verbeteren en verschil te kunnen maken.

Het feit de shipyard in Antalya, onder leiding van Auke, hoofdzakelijk door Turkse werknemers bemand, maakt dat zij met enorme trots, vertrouwen en gevoel van ‘ownership’ het bedrijf runnen. Dit is een belangrijke drijfveer tot maximaal talent ontwikkeling binnen dit team. Doordat er door middel van de workshop is geïnvesteerd in hun persoonlijke behoefte, ideeën en motivaties werd het team nog meer geïnspireerd en geactiveerd.


Uitgelicht
Laatste berichten
Archief
Zoek op "tag"
Er zijn nog geen tags.
Volg ons op Social Media
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page